Energibarer vs. energidrikke – hvad er bedst?

Det er vigtigt at tanke op med energi før og under træning. Det gør sig gældende, uanset om du styrketræner, løber eller spiller fodbold. Det kan dog være svært at finde ud af, hvordan du bedst gør dette, da der findes utallige produkter, der kan bruges.

Langt de fleste ender med at skulle vælge mellem energibarer og energidrikke. Da der er fordele og ulemper forbundet med begge dele, er der ikke ét valg, der er det rette. Derimod afhænger det af, hvad det konkrete formål er, om end mange ender med at vælge energibarer.

Energibarer giver mæthedsfølelse

En af de mest markante følelser ved energibarer er, at de også giver dig en mæthedsfølelse. Det kan være svært at præstere optimalt under træning, hvis du føler dig sulten. Det gør sig gældende, uanset om du skal løfte tungt i fitnesscenteret eller spille fodbold.

Derfor kan det være en fordel at have et par energibarer med. Det er især tilfældet, hvis du på forhånd ved, at det bliver en lang og hård træning. I et sådant tilfælde er der kun endnu mere brug for energi, og det kan være svært at tanke ordentligt op forud for træningen.

Ofte lettere at have energibarer med

En anden fordel ved energibarer er, at de ikke fylder det store. Derfor er det nemt for dig at finde plads til dem i tasken. Desuden er de også lette at have med i en lomme, hvis du vil det. Det er ikke helt tilfældet for flasker eller dåser med energidrik.

Er det en prioritet for dig, at det er nemt at have din energikilde med, så bør du vælge en energibar. Der findes endda flere varianter, der er lavet til at være relativt små. Energidrik kan dog også være en fordel at have med, da du kan drikke lidt efter lidt, når behovet opstår.

Energidrik kan dehydrere

Beslutter du dig for at tage energidrik med, skal du vide, at de fleste af dem har et højt indhold af sukker og koffein. Begge dele kan have en dehydrerende effekt på kroppen, hvorfor det er vitalt, at du sørger for at drikke vand ved siden af.

Mange har en tendens til at glemme dette, og det medfører faktisk, at de bliver sløvere, end hvis de ikke havde drukket en energidrik. Beslutter du dig for at tage en energidrik med, skal du huske, at det ikke er nok. Du skal også medbringe vand.

Ønsker du derimod at købe energibarer, så bør du læse Kostmagasinets guide om energibarer, da den kan hjælpe dig med at vælge blandt det store udvalg på det danske marked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *