Adidas Predator

Adidas Predator

Predator. Rovdyr. Navnet er velvalgt.

Du har kontrollen. Du dominerer kampen. Du har magten.

Med en Adidas Predator fodboldstøvle, har du kontrollen over bolden, når du fra din position på banen, vælger præcist hvem du skal aflevere til, eller om du vil sætte bolden utageligt i øverste højre hjørne, eller nederste venstre hjørne af målet.

Med den nyeste teknologi, kombineret med klassiske Predator-egenskaber, får du en støvle der giver dig alle muligheder for at kontrollere kampen.

Lidt historie

Da Predator støvlen for første gang så dagens lys i 1994, så man for første gang en støvle, med andet end en glat læder-overdel.

Med en overdel med en kraftig tekstur, stod Predator støvlen virkeligt ud, fra alle andre modeller på markedet.

Målet var det samme, som nutidens modeller, hvor man også arbejder med teksturer på overdelen, nemlig mere boldkontrol.

Lækker overdel med fuld boldkontrol

Helt så voldsom en tekstur finder man ikke på Adidas Predator i dag.

Adidas Controlskin er stadig et materiale der giver overdelen noget tekstur, men de tynde striber er langt mere diskrete end man så i 1994. Det giver endnu mere boldkontrol, både til afleveringer, afslutninger og afdriblinger.

Controlskin giver derudover samme betingelser for boldkontrol, uanset om det regner eller er en varm solskinsdag.

For yderligere kontrol, har man bygget en støvle, hvor snørebåndene er væk, vha. Purecut-forfoden, som også undgår kanter og andre små brydninger i overfladen. Et meget clean design, der giver dig mulighed for at styre bolden 100%.

Masser af støtte i hælen

Ligesom Nikes Dynamic Fit Collar, har Adidas naturligvis også udviklet en slags sok-lignende struktur, til at give ekstra støtte omkring hæl og ankel.

Adidas kalder det for en Sockfit konstruktion, som er lavet i deres Primeknit materiale. Det giver masser af elasticitet, så din fod både for støtte og optimale muligheder for komfort.

Acceleration betyder alt

Sådan cirka da. Men det betyder virkeligt meget, i nutidens fodbold, hvor kravene til fart og tempo, bliver højere og højre hele tiden.

Derfor har Adidas naturligvis også givet dig mulighed for at overføre mest mulig kraft fra fod til banen.

Ydersålen er bygget i Adidas’ Controlframe, så du får stabilitet og støtte som du har brug for.

Adidas’ Boost indersål, giver dig samtidig så meget støddæmpning, at energiudladningen maksimeres, fra dit afsæt til acceleration.

Adidas Predator er monteret med såkaldte hybridknopper, der gør, at støvlen kan bruges både på almindeligt græs og moderne kunstgræsbaner.

Så hvem spiller i en Adidas Predator?

Oplagt spørgsmål.

 

Selvom Predator’en ikke var i produktion mellem 2015 og 2018, så har en historik på mere end 20 år, naturligvis betydet, at et utal af stjerne har benyttet Adidas Predator.

 

Mest kendte er formentlig navne som Zidane, Xavi, Beckham, Gerrard, Raul, Del Piero og Kaka, var alle spillere der benyttede Adidas Predator i løbet af deres karriere.

 

Spoler vi frem til i dag, ser vi spillere som Dele Alli, Mesut Özil og ikke mindst Paul Pogba, der hver uge, trækker en Adidas Predator over foden.