Adidas Spezial

Siger man ”indendørs fodbolsko”, så siger man også Adidas Spezial.

Ingen sko til indendørs fodbold, er så ikoniske, så klassiske og ikke mindst så populære gennem tiderne, som Adidas Spezial – eller Adidas Handball Spezial som de rettelig hedder.

Siden den tyske sports-gigant lancerede modellen i 1979, er skoen langet over disken i butikkerne så mange gange, at den er verdens mest solgte indendørs fodboldsko gennem tiderne.

Ingen andre modeller, har overlevet udviklingen på samme måde. Og den er stadig virkeligt populære – selv blandt yngre generationer.

Ud over at den kan bruges til indendørs fodbold, kan den rent faktisk også bruges til streetfodbold.

Og så er der ikke mindst mange, der slet ikke bruger den til fodbold. Adidas Spezial gik i 80-erne og 90-erne fra at være sko til indendørs sport, til også at være lidt af et modefænomén.

Man siger, at var man var ung mand provinsen, havde mænd to par sko: Et par Adidas Spezial til fodbold og et par til skolen. En kliché, men det fortæller meget godt om hvor populære de var.

Komfort og pasform er prioriteret

En af grundene til, at Adidas Spezial er så populær, er den pasform og komfort, som skoen tilbyder dig som spiller.

Overdelen er lavet i ægte ruskind og ”adiprene”, som giver en støvle der tilpasser sig din fod, så du får maksimal komfort, samt en meget slidstærk overdel.

Samtidig har Adidas implementeret små lufthuller i skoen, som giver luft til dine fødder, så du ikke oplever overophedede fødder.

Med støddæmpning i forfoden og et såkaldt torsionssystem i mellemfoden, får du samtidig den support din fod har brug for, når du løber rundt på de hårde halvgulve i det ganske land.

Mellemsålen er lavet i EVA-skum, så du får ekstra fit netop din fods form, mens du mærker en fremragende fleksibilitet, når du vrider og drejer på banen.

Undersålen, som er i den velkendte lysbrune farve, er samtidig en såkaldt ”NON marking” undersål, der garanterer mod at skoen sætter mærker på halvgulvet. Derfor kan du bruge den i alle danske haller.

Men undersålen er ikke mindst lige præcis så skridsikker, som du har brug for når du skal lave stop-finter i løb, eller vende rundt på en tallerken, for at tørre din direkte modstander i en snæver vending.

Farver

Adidas Speziel fås i den velkendte lyseblå udgave, med hvide kant på hælen og selvfølgelig de klassiske hvide Adidas-striber på yder- og inderside.

Men faktisk fås skoen også i en sort udgave, som dog er mindre populær, men mere moderne i sit look, ligesom du også kan være heldig at finde den en grå-meleret og i en lidt kraftigere blå udgave.

Så hvis ikke du synes, at den klassiske ”støvede/slidte blå” farve er lige præcis dig, er det muligt at finde alternativer, selvom Adidas er lykkedes med, at holde den meget klassiske støvle, i samme designstil gennem skoens næsten 40 års levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *