Fodboldstøvler til kvinder

Der findes ikke fodboldstøvler, der som sådan er specifikt til kvinder eller mænd.

Efterspørgsel fra de professionelle kvindefodboldhold har dog gjort, at de store producenter såsom Nike og Adidas har skabt støvler der decideret er designet til kvinder.

Der er små forskelle som er værd at være bevidst om, før du køber dine næste fodboldstøvler og dem vil vi gennemgå her:

Farver

Fodboldstøvler er generelt lavet med et stort udvalg af farvekombinationer. Disse farver varierer fra en meget lys rød og orange til blå og mere subtile farver som hvid og sort. Fodboldstøvler der er henvendt til kvinder vil derimod have et langt mere feminint farveskema som inkluderer farver som pink, gul og lilla. Hvorimod at fodboldstøvler til mænd oftere er i lyse blå, orange og grønne farver.

Størrelse og pasform

Mænds fødder er generelt større end kvinders i både længde og bredde. Fodboldstøvler er derfor lavet separat til mænd og kvinder for at give dem begge en ordentlig pasform. Man vil derfor opleve at størrelserne under str. 43 som udgangspunkt er designet til kvinder og har en smallere pasform og generelt i både længde og bredde.  

Der er en tydelig forskel på mænd og kvinders anatomi. Kvinder har en tendens til at have smallere fødder med mindre hæle. Kvinders hæle har også en tendens til at virke skarpere end mænds og eftersom at kvinder har bredere hofter skal fodboldstøvlernes støtte ligge andereldes end i fodboldstøvler til mænd.

Derfor har de store fabrikanter såsom Adidas og Nike valgt at lave fodboldstøvler der er designet efter kvinder.

Hvilke skal man gå efter?

For at være sikker på at du får den pasform, kvalitet og støtte du har brug for kommer vi her med nogle eksempler på støvler, der kunne passe på dig:

Mange nuværende kvindelige landsholdsspillere bruger enten Adidas Predator eller Nike Mercurial Vapor og sætter stor pris på deres greb og pasform.

Adidas womens predator 18.1 FG, er en støvle der sidder godt på foden, holder foden tør og udvider sig ikke. Den har også en specifik krave på fodboldstøvlen, som tilpasser sig godt til kvinders ankler.

Nike Mercurial Vapor 360 FG, er også en støvle med god pasform, men har mere fokus på dens lethed og fart. Du vil få samme støtte som med predator, men du vil ikke opnå samme komfort. Du vil derimod få et par fodboldstøvler der nærmest intet vejer og har et godt greb på banen.