Sådan restituerer du efter fodboldtræningen

Spiller du fodbold på begynder, mellem eller eliteniveau, og kender du til følelsen af trætte og hævede ben efter endt fodboldtræning? Så er du langt fra den eneste, der oplever dette. Mange fodboldspillere tager bare dette med, når de trætte efter en god fodboldkamp smækker benene op derhjemme, og alligevel godt kan mærke benene værke. Det behøver dog ikke at være noget, man skal “finde sig i”.

Der findes rigtigt gode metoder, hvorpå man kan give sig selv en velfortjent omgang restitution, og dermed lade muskler, sener og led op til næste træning og kamp. Læs med her og bliv klogere på de såkaldte recovery boots

Lymfedrænage 

Når du har spillet en vis legemsdel ud af bukserne, scoret mål, driblet og lavet hjørnespark, er der godt gang i benmusklerne, og lymferne har været på arbejde under hele forløbet. Her kan et par revoery boots være ideelle at bruge efter endt kamp eller træning, fordi de dræner lymferne, og dermed giver benene ny energi og restitution.

Der findes recovery boots til både lymfedrænage og massage, så læs i ovenstående link og bliv klogere på de forskellige boots, der findes, og hvad de kan. Har du brug for at få masseret benene, kan de nemlig også dette. Det stimulerer blodcirkulationen, øger iltoptaget i cellerne og giver musklerne fornyet energi.

Du kan sagtens sidde og læse eller se fjernsyn, streaming eller andet, mens du sidder med dem på. 

Undgå skader 

Når musklerne bliver restitueret med hjælp fra recovery boots, kan du både heale hurtigere, så du igen kan komme ud at spille fodboldkamp eller træne, og du kan også undgå skader ved at forebygge dem via disse recovery boots.

At mærke sig selv, sine ben og krop via disse boots giver også en større føling med benene, så man hurtigt mærker, hvis der er noget, der halter. Giv det ekstra opmærksomhed, eventuelt også ved at lægge en pose med is på, så musklerne bliver afkølet. Bare du samtidig er obs på, at det skal føles rart og isen skal puttes væk, når du føler, at det er nok. 

Skøn massage

Mange af de recovery boots, der findes, giver også massage. Det gør de via en masse kamre, for eksempel 4 eller 8 kamre, der masserer benene effektivt og nænsomt. Du kan styre det hele fra en fjernbetjening, hvorfra du også kan styre tænd og sluk mekanismen. Massagefunktionen kan både afhjælpe kramper og uro i benene, hvilket også gør, at du kan sove bedre om natten.