Derfor er holdsport så fedt

Holdsport er godt for både fysisk og mental sundhed

Det er sundt at bevæge sig. Det er ikke nogen nyhed. Men det kan være svært at tage sig sammen alene. Hvis du også har det sådan, kan det være, du skal se nærmere på holdsport. Få fokus lidt væk fra din egen individuelle formåen og fokusér på, hvordan du kan være en god holdspiller.

I et samfund, der på mange måder er rettet mod den individuelle præstation, kan holdsport være den helt rigtige “medicin” mod både fysisk og mental ubalance.

I holdsport er man aldrig helt alene. Her er fællesskab og sammenhold i højsædet.

Det sociale fællesskab er halvdelen af oplevelsen

Der er bare noget helt særligt over et fællesskab, hvor man er afhængig af hinanden, som man er det i holdsport. Det er ikke ligegyldigt, om jeg møder op. Min indsats betyder faktisk noget for mit team. De andre regner med mig, så jeg må hellere komme afsted. Den form for social ansvarlighed er god at vokse ind i som barn og ung.

Mange får også venner for livet gennem holdsport. Især turneringer og weekendstævner kan styrke fællesskabet og booste sammenholdet på teamet. Der er man sammen over flere dage og får typisk oplevelser, man aldrig glemmer – sammen med sine venner.

Fokus på holdpræstationen styrker fælles vindermentalitet

Det kræver selvfølgelig en vis vindermentalitet og måske også lidt spidse albuer at blive den næste Messi. Men ingen kommer altså helt til tops alene. Alle har brug for et fællesskab, der bakker op. Enten på banen eller udenfor banen.

Holdsport hylder holdets præstation. Det hedder ikke “Jeg har vundet”. Det hedder “Vi vandt”. Det betyder, at stjernespilleren deler sin sejr med sine holdkammerater. Og det betyder også, at de spillere, der ikke havde deres bedste dag i dag, får del i sejren på lige fod med resten af holdet.

Det kan give stjernespilleren lyst til at spille de øvrige holdkammerater gode. Og alle på holdet får lyst til at lære af de bedste, så det samlede team præsterer så godt som muligt. Det er egentlig en læring, der kan overføres og bruges i mange af livets relationer.

Sejren fejres i fællesskab

Når den fælles sejr skal fejres, kan det gøres på mange måder. Står du får sejrsfesten i din lokale sportsklub, kan du købe pokaler og medaljer til vinderne. Det vil nok også falde i god jord, hvis du arrangerer en fest for hele holdet. Det er trods alt venskaberne og sammenholdet der bærer igennem, uanset om holdet har en god eller dårlig kamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *